“Hoe is het nu met Dave Smits?” door corona succesvol aan het werk in de installatiebranche!

“Hoe is het nu met Dave Smits?” door corona succesvol aan het werk in de installatiebranche!

Corona heeft zoals bekend veel impact op de werkgelegenheid in de horeca- en evenementenbranche. Zo ook op Dave Smit. Hij had werkervaring opgedaan in de evenementenbranche, de horeca en een afgeronde opleiding tot beveiligingsbeambte achter der rug.

Mede door de uitbraak van het Covid virus kwam Dave zonder werk te zitten. Hij had zich aangemeld voor een open dag bij IW Amersfoort en zijn interesse voor de techniek was gewekt. Via ons netwerk werd Dave gewezen op Miranda Lof Arbeidsmarktcoach van Metechnica met de vraag of zij hem verder op weg wilde helpen naar een nieuwe uitdaging in de techniek.

Dave Smits had in maart 2020 voor het eerst contact met Miranda van Metechnica. Na een gedegen kennismaking tijdens een intakegesprek werden de mogelijkheden om in te stromen in de installatiebranche en de persoonlijke wensen van Dave besproken. Aan de hand van het intakegesprek is Miranda gaan kijken wat Dave nodig zou hebben om succesvol in te kunnen stromen als beginnend monteur binnen de installatiebranche. Miranda heeft toen financiering kunnen regelen zodat Dave een aantal praktijkdagen bij IW Amersfoort kon volgen en tegelijkertijd ook zijn VCA kon behalen. In de tussentijd is de arbeidsmarktcoach van Metechnica binnen haar netwerk op zoek gegaan naar een passend bedrijf voor Dave. Dave doorliep het opleidingstraject met succes. Na meerdere kennismakingsgesprekken bij installateurs werd het voor Dave steeds duidelijker dat hij graag in de woningbouw als monteur wilde gaan werken. Na een gesprek bij De Vreeden Klimaservice in Amersfoort bleek dat zij op zoek waren naar een dergelijke kandidaat.

Miranda heeft Dave bij De Vreeden voorgesteld en na een goed verlopen sollicitatiegesprek mocht Dave met ingang van 1 november 2020 starten als assistent monteur via MT-Personeelspartner bij De Vreeden in Amersfoort. De Vreeden heeft bewust gekozen voor een samenwerking met MT Personeelspartner samenwerkingspartner van Metechnica. Niet alleen vanwege de scherpe tarieven maar vooral omdat MT-Personeelspartner tijdens de afgesproken uitzend- of detacheringsperiode gebruik maakt van de arbeidsmarktcoaches van Metechnica. Zo kunnen De Vreeden en Dave een beroep blijven doen op de begeleiding van de arbeidsmarktcoach van Metechnica. Een win-win situatie.

Dave heeft gelukkig geen moment spijt van zijn keuze gehad en heeft het ontzettend naar zijn zin. ‘De Vreeden is een mooi bedrijf, ik heb aardige collega’s en de informele sfeer spreekt mij aan’. Ik dank Miranda voor haar inzet. Zonder haar was mij dit niet alleen gelukt.

Over de schrijver
Reactie plaatsen