‘Iets met techniek, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen!’

‘Iets met techniek, maar ik had geen idee waar ik moest beginnen!’

 

Begin vorig jaar raakt Matthijs, net als vele anderen – ja, daar istie weer – door Corona, zijn werk kwijt. Hij solliciteerde volop naar vertrouwde functies in de verkoop, maar zonder resultaat. Je komt even tot stilstand… En soms is dat een goed moment om na te denken wat je nu écht wilt.

In diezelfde periode stond er bij Matthijs een verhuizing gepland. Dus de computer aan de kant en de handen uit de mouwen. Zijn energie ging weer stromen en hij vond zijn handigheid en interesse in techniek en bouw ook weer terug. Zijn energie ging weer stromen en hij vond zijn handigheid en interesse in techniek en bouw ook weer terug. En toen werd het duidelijk: ‘Iets met techniek, dat is wat ik wil, maar geen idee waar ik moet beginnen’, aldus Matthijs.

Gelukkig komen dergelijke kandidaten als Matthijs regelmatig bij Metechnica terecht. In elke regio hebben wij een arbeidsmarktcoach, die werkgevers en de (regionale)arbeidsmarktregelingen kennen en weten waar kansen liggen en hoe je die pakt.

Miranda arbeidsmarktcoach van Metechnica, heeft mij ontzettend geholpen met mijn switch richting elektrotechniek. Door een goed en grondig persoonlijk gesprek komen wensen en vaardigheden naar boven, die zij heeft vertaald naar realistische mogelijkheden.

Ik was er niet mee bekend en wist dan ook niet waar ik moest beginnen. Vervolgens heeft zij mij gekoppeld aan potentiële werkgevers uit haar netwerk, waarvan zij dacht dat die bij mij zouden passen. Daarna regelde ze alles achter de schermen, van een kennismaking met werkgever(s), tot meeloopdagen om een ‘echt’ gevoel te krijgen bij dit vak. Verder regelde zij een VCA certificaat (veiligheid), een technische assessment en passende scholing. Na een succesvolle procedure, ben ik inmiddels een paar weken werkzaam als elektromonteur in opleiding, wat ik met heel veel plezier doe.

– Matthijs –

Over de schrijver
Reactie plaatsen