Mooie samenwerking tussen Metechnica, Werkclub en Return on Energy

Mooie samenwerking tussen Metechnica, Werkclub en Return on Energy

Werkclub

Net voor de zomervakantie kwam Jihad via Werkclub in contact met Astrid Nobels, arbeidsmarktcoach van Metechnica. Werkclub ondersteunt nieuwe Nederlands bij het vinden én behouden van een baan in Nederland. Zij begeleiden kandidaten en bieden hen trainingen op het gebied van softskills, Nederlandse omgangsnormen en communicatie op de werkvloer.

Intrinsieke motivatie

Tijdens het eerste gesprek bleek dat Jihad in Syrië civiele techniek heeft gestuurd. Hij werkte in Nederland op basis van een 0-urencontract in de glasvezeltechniek, maar hij gaf tijdens het gesprek aan dat hij graag meer vastigheid wilde en dat hij zichzelf verder wilde ontwikkelen om zodoende meer kans te hebben op een duurzame baan in de techniek.

Kans

Door zijn positieve instelling, motivatie en technische achtergrond, stelde Astrid Jihad direct voor bij één van de bedrijven uit haar brede bedrijvennetwerk: bij Return on Energy.  Ook zij zagen mogelijkheden voor Jihad en boden hem de kans om bij Return on Energy te starten.

Scholingsbudget OTIB

Om er voor te zorgen dat Jihad voldoende kennis zou hebben om zijn functie goed te kunnen uitvoeren, zorgde Astrid dat er voor Jihad een scholingsbudget vanuit OTIB ingezet kon worden. Jihad startte direct met zijn noodzakelijke opleidingen en hij behaalde onlangs diverse certificaten:

  • Basiskennis elektro- en installatietechniek
  • klimmen en veilig werken op hoogte
  • Nen 3140 VOP

Zowel de werkgever als Jihad zijn ontzettend blij dat deze match tot stand is gekomen en dat Metechnica Jihad de kans heeft geboden om te laten zien wat hij kan en wil. Wij zijn supertrots op Jihad en wensen hem veel succes toe in de Technische Installatiebranche.

Om te zien hoe tevreden Jihad en Return on Energy zijn, klik je op onderstaande link voor een kort filmpje.

Over de schrijver
Reactie plaatsen