Werkzoekenden aan de slag bij technische bedrijven

Werkzoekenden aan de slag bij technische bedrijven

Woensdag 29 november 2017 heeft wethouder Ed de Leest het bedrijf Van Voskuilen Woudenberg B.V. bezocht. Van Voskuilen heeft vorige maand op hun locatie in Alphen aan den Rijn een nieuwe medewerker aangenomen.

Opleidingstraject

Mohammed Khalil is via een opleidingstraject, medegefinancierd vanuit het Sectorplan voor de Technische Installatiebranche, zo goed mogelijk op zijn functie voorbereid. Via dit opleidingstraject hebben 15 werkzoekenden (bijna allen statushouders) uit de Rijnstreek een kans gekregen om in te stromen op een baan bij een technisch installatiebedrijf. Wethouder De Leest: “Dit is een belangrijk traject waarin we statushouders opleiden voor een baan in de technische installatiebranche. Het opleiden van statushouders en andere uitkeringsgerechtigden in samenwerking met de sectoren en de bedrijven verdient navolging.”

Werkzoekenden aan de slag als assistent-monteur

Mohammed is inmiddels ruim een maand aan de slag als leerling monteur infra – gas/water: “Het werk is écht leuk. Mijn collega’s zijn allemaal aardig, willen me helpen en geven uitleg over alle materialen.” De uitdaging is nu om zo snel mogelijk de taal van de werkvloer te leren. Iedere dag leert hij nieuwe woorden, heel belangrijk! Vooral om te kunnen communiceren met collega’s, veilig te kunnen (samen)werken en zich te kunnen ontwikkelen. Albert Westhof van Van Voskuilen: “Mohammed is zeer gemotiveerd. Hij ziet werk en hij wil graag werken. De taal blijft een uitdaging, werktechnisch gaat het erg goed.”

In de installatiebranche is een groot te kort aan gekwalificeerd technisch personeel. Daarom is het eerste project in het voorjaar opgestart met als insteek het uitplaatsen van de deelnemers als aankomend monteur bij werkgevers in de installatie-, elektro- of infratechniek. Tot nu toe hebben 11 deelnemers een baan. De werving voor het volgende project is al weer opgestart. De komende maand gaan 18 deelnemers uit de Rijnstreek gedurende drie praktijkgerichte oriëntatie- en assessmentdagen meedraaien bij een installatiebedrijf. Wanneer na deze drie dagen blijkt dat het goede kandidaten zijn die kans hebben om een toekomst op te bouwen in de Technische Installatiebranche start deze nieuwe groep eind januari 2018 met hun opleidingstraject.

Bron: Gepubliceerd op woensdag, 29 november 2017 door Gemeente Alphen aan den Rijn

Foto: Gemeente Alphen aan den Rijn

Over de schrijver
Reactie plaatsen