Zonnestroommonteurs gecertificeerd

Zonnestroommonteurs gecertificeerd
Op 13 september 2016 reikte BDA Opleidingen 13 certificaten uit in het kader van de vakopleiding voor monteurs zonnepanelen. De opleiding werd georganiseerd in samenwerking met OTIB en UWV en was bedoeld om werkzoekenden (om) te scholen tot gekwalificeerde vakmensen voor de markt voor zonne-energie. De vraag naar deze monteurs kwam direct vanuit werkgevers. In aanwezigheid van OTIB-directeur Bea Berndsen namen zij hun welverdiende vakdiploma in ontvangst.
 Nederland, Gorinchem, 13-09-2016 Binnen een leer-werktraject worden in samenwerking met OTIB, UWV en de arbeidsmarktcoaches van Metechnica 13 werklozen omgeschoold naar gecertificeerde zonmonteurs bij BDA opleidingen in Gorinchem

Erkende Zonnestroommonteurs met uitzicht op aanstelling

Dit opleidingstraject is gestart in het kader van het sectorplan voor de technische installatiebranche. Het sectorplan heeft als doel om de zij-instroom van nieuwe vakkrachten in de technische installatiebranche te bevorderen. Deelnemende bedrijven hebben aangegeven behoefte te hebben aan gekwalificeerd personeel. In samenwerking met de arbeidsmarktcoaches en via het UWV hebben wij de bedrijven in contact gebracht met de werkzoekenden en de scholing bij BDA mogelijk gemaakt. Vrijwel alle deelnemers hadden zodoende al aan het begin van de cursus uitzicht op een aanstelling. Bedrijven beschikken nu over een door de overheid en de branche erkende zonnestroommonteur die beschikt over de certificaten VCA, Bouwkundige montage zonne-energiesystem en Installeren van zonnestroomsystemen.

Bijdragen Zonnestroommonteurs gecertificeerd aan een duurzame toekomst

Doordat huishoudens en bedrijven in Nederland massaal overstappen op zonne-energie, is er in de branche grote behoefte aan gekwalificeerde monteurs. OTIB-directeur Bea Berndsen: “Het is fantastisch dat deze mensen hun vakdiploma hebben gehaald. In de branche zijn veel vacatures voor gekwalificeerde zonnestroommonteurs. Daarom staat deze vakmensen een mooie toekomst te wachten.”
Over de schrijver
Reactie plaatsen