Metechnica start dankzij EFRO project met AMN Talenscans bij De Beroepentuin!

Metechnica start dankzij EFRO project met AMN Talenscans bij De Beroepentuin!

TALENTSCAN
AMN staat voor (Assess, Manage en Navigate) en gelooft dat ieder mens beschikt over verschillende talenten. Het komt misschien op verschillende manieren tot uiting, maar ieder mens is ergens goed in. Helaas zijn kandidaten die graag willen werken in de techniek en bouw vaak eerder (negatief) beoordeeld op basis van schoolresutlaten uit het verleden. En dat vinden wij jammer. Om wel de kandidaat een zo goed mogelijke keuze te laten maken welke technische richting het beste past bij de persoon nemen we de AMN Talentscan af.

Wat is de AMN Talentscan?
De AMN Talentscan meet de Capaciteiten en de Persoonlijkheid van een kandidaat of medewerker. Van daaruit worden ook conclusies getrokken over gebieden die van toepassing zijn op de ondersteuning in de werksituatie zoals: Leerintelligentie, Logisch redeneren, Dynamiek, Werkhouding, Zelfredzaamheid en Competenties.

Met de AMN-Talentscan breng je precies in kaart wat de deelnemer kan en waar zijn of haar passies liggen. De scan laat ook zien welke begeleidingsstijl het beste bij de deelnemer past om het maximale uit hem of haar te halen.

Werkwijze
De AMN-Talentscan meet cognitieve capaciteiten, persoonlijkheid en competenties. Bovendien wordt door de scan vastgesteld welke begeleidingsstijl het best bij een deelnemer past. De test kan worden uitgevoerd op een locatie naar keuze, mits er internettoegang is.

Gedurende het afnemen van de test is een gespecialiseerde coach van Bekensteyn aanwezig ter ondersteuning van de kandidaat welke voor de test is aangemeld. Hij begeleidt het proces en observeert bovendien, om met het aanleveren van de rapportage een onderbouwde terugkoppeling te kunnen geven.

Afname en afnameduur
De AMN-Talentscan bestaat uit diverse categorieën waarin 20 onderdelen zijn ondergebracht. De test wordt bij voorkeur onder begeleiding van de coach afgenomen en neemt, inclusief persoonlijke vragenlijst, gemiddeld anderhalf tot twee uur in beslag. Er is voldoende ruimte om pauzes te nemen om zodoende met optimale concentratie de test te kunnen maken.

Doel
Doel van deze test is om de deelnemer en de leermeesters meer inzicht te geven in de talenten en mogelijkheden van de deelnemer. En het draagt bij aan een betere match met een potentiële werkgever! Het geeft de arbeidsmarktcoach van Metechnica handvatten om de kandidaat beter uit te plaatsten.

Doelgroep en taal
Indien gewenst bestaat er een aantal varianten van de test, afgestemd op een specifieke doelgroep [denk daarbij aan MBO of HBO]. Het is bovendien mogelijk om deelnemers in andere talen te testen. Naast Nederlands hoort ook Arabisch, Engels, Farsi of Tigrinya tot de mogelijkheden.

Uitkomst
De rapportage van de AMN-Talentscan is een belangrijk document voor de kandidaat, leermeester en arbeidsmarktcoach. De uitkomst van de test levert, in combinatie met de bevindingen van onze coach, informatie op die de deelnemer helpt gerichte keuzes te maken tijdens zijn traject richting werk en/of scholingsrichting.Dit project is mede mogelijk gemaakt door het project Kansen voor West dankzij een bijdrage van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO)Over de schrijver
Reactie plaatsen